Samenwerkening tussen Fleetback en T-Scan: Het winnende duo voor de digitalisering van concessiehouders

September 2018 - Fleetback en T-Scan bundelen hun krachten om dealers en hun klanten een nog completer hulpmiddel aan te bieden voor het volgen en diagnosticeren van voertuigen!

Ze hebben een gemeenschappelijke missie: een complete en gepersonaliseerde opvolging van het voertuig.

In feite hebben Fleetback - gespecialiseerd in digitale oplossingen voor dealers - en T-Scan - expert in bandendiagnostiek - dezelfde missie: autodealers helpen om hun klanten een nog betere ervaring te bieden, door middel van complete, gedetailleerde en transparante monitoring van hun voertuig.

Een van de digitale oplossingen van Fleetback is de Fleetback-app, een app waarmee dealers gepersonaliseerde foto- en videoberichten naar hun klanten kunnen sturen, om hen uit te leggen welke werkzaamheden aan hun voertuig uitgevoerd moeten worden. Dit wordt bovendien allemaal samengevat op een webpagina. De klant kan op die manier volledig transparant - met bijgevoegde offerte - de werkzaamheden goedkeuren. Dit vermijdt ook onaangename verrassingen bij ontvangst van zijn voertuig … vooral het eindbedrag van de factuur!

Met ‘Groove Glove’ en ‘Treadspec’ kan T-Scan het voertuig automatisch of handmatig identificeren, de banden scannen en een volledig rapport genereren over de slijtage en geometrie van de band. Het resultaat is een rapport met aanbevelingen, analyses en opmerkingen voor elke band.

Transparantie, kwaliteit en reactievermogen

Deze technische benadering zorgt ervoor dat de diagnose van de T-scan, in combinatie met Fleetback, automatisch resulteert in een lijst met aanbevolen werkzaamheden aan de banden en het urgentieniveau hiervan.

De klant krijgt ter ondersteuning een diagnostisch rapport en video’s en zal in één oogopslag al bij de dealer de werkzaamheden kunnen goedkeuren. Hij heeft alle informatie in handen om een beslissing te nemen over zijn voertuig.

Christophe Grosjean, verantwoordelijk voor het Fleetback-project:

« We maakten kennis met T-Scan tijdens onze gezamenlijke deelname aan de beurs Equip-Auto 2017, een ontmoetingsplek voor grote spelers op het gebied van aftersales in de automotive branche.

We zagen direct dat onze digitale oplossingen complementair waren en een antwoord boden op een gelijksoortig probleem. We zijn inderdaad twee spelers in de automotive branche, die branchegenoten innovatieve tools bieden om de klantervaring te verbeteren. 

Door de diagnostische bandeninformatie op te halen via T-Scan, bieden we de klanten meer informatie over de status van hun voertuig en de reparaties die kunnen worden uitgevoerd. Hiervoor sturen we bovendien direct een elektronische, gepersonaliseerde offerte.

Het is duidelijk dat deze samenwerking ook ten goede komt van het gebruik van onze oplossingen bij onze respectievelijke klanten.  Het vergemakkelijkt de communicatie tussen dealers en hun klanten. »

Christian Demenais, VP Sales Frankrijk bij T-Scan, geeft zijn mening over deze samenwerking:

« _We zagen direct dat we technische en commerciële overeenkomsten hadden en daardoor dus ook een gemeenschappelijk belang.

Nu hebben we een interface die de bestaande klantgegevens in Fleetback opent, om de verkoop van banden en andere producten voor te stellen op het moment dat het T-Scan-rapport dat adviseert.

Verkoopmogelijkheden die vaak vergeten worden bij het brengen van de auto, worden nu nog een keer onder de aandacht gebracht als de auto op de brug staat. Dankzij deze integratie zijn de middelen om de klant te informeren optimaal. 

Daarnaast hebben we gemeenschappelijke klanten die deze integratie als dubbel voordeel zien, omdat ze op deze manier de toegevoegde waarde van beide oplossingen in één tool kunnen gebruiken.

We noemen dit niet voor niets een ‘win-win’ op de markt. We zijn zeer tevreden met deze combinatie, omdat het ons de mogelijkheid geeft om klanten te benaderen met een moderne, winstgevende aanpak en hen te begeleiden tijdens hun verdere digitaliseringsstrategie.

_We denken er zelfs aan om deze samenwerking nog verder te ontwikkelen … »

emoji